ontmoet big george & familie

Big George was onze oude Range Rover. We ruilen Big George nu in voor een Rusische Bukhanka maar de naam Big George behouden we.


Op deze pagina willen we jullie tonen welke werken we hebben uitgevoerd als voorbereiding voor onze roadtrips. Zoals jullie weten heeft de Range Rover reeds meer dan 340000 km op de teller. Dat alleen maakt de uitdaging nog groter. Ondertussen heeft Big George ons verlaten. De teamnaam houden we ????.

Ons transport in Kirgizië

Tijdens onze trip door Kirgizië hadden we de keuze tussen een UAZ Hunter of Bukhanka. Deze keuze was snel gemaakt, de Bukhanka blijkt onbetrouwbaar en alles behalve comfortabel. Perfect dus!

Vervangen Fusees, een helse job

Soms denk ik wel eens, waarom begin ik eraan? Als het dan uiteindelijk lukt geeft het toch weer voldoening.

Een heeeeel groot onderhoud

Deze keer gaven we Big George een heel groot onderhoud. Volgende zaken hebben we vervangen. De multiriem, riemrollers, carterventilatie, luchtfilter, pollenfilter, thermostaat, brandstoffilter, oliefilter, motorolie, remolie. We hebben zelfs gereedschap moeten aanpassen om de viscokoppeling los te krijgen. Nogmaals bedankt voor de hulp Tom.

Proefrijden

Tijdens de samenkomst van alle teams voor dit seizoen kon er ook worden proefgereden. Door de vele neerslag was de ondergrond zo slecht de we al snel kwamen vast te zitten. In Kirgizië is het gelukkig zomer.

Installeren van een DEFA unit

We hebben een DEFA geïnstalleerd om de motor warm te houden tijdens de koude winters in het hoge noorden. Met dank aan onze sponsor Auto Electro Andries.

Nieuwe sneeuwbanden

Dank zij één van onze gulle sponsors heeft Big George een nieuwe set sneeuwbanden. Met deze banden hopen we veilig tot bij de Noordkaap te geraken in februari. Bedankt EW banden service!

Jaarlijkse autokeuring

Ieder jaar moeten we naar de jaarlijkse autocontrole. Het is toch altijd een beetje spannend om met een auto met zoveel kilometer op naar de keuring te gaan. In 2021 ging Big George er zonder problemen erdoor.

Visueel nazicht van de onderkant

De onderkant van de auto ziet er nog behoorlijk goed uit, geen roest.

Vervangen van de achterbumper

Toen we Big George kochten was de achterbumper beschadigd. De verkoper had reeds een tweedehands exemplaar liggen die we meekregen met de auto. We hebben de bumper laten herspuiten en het ziet er helemaal nieuw uit.

De hoofdventilator vervangen

De centrale ventilator maakte een piepend geluid. Af en toe starte hij niet. Het is een helse job want de auto moet heel ver uit elkaar. Met de nodige uren werk is het toch gelukt.

Vervangen van een defecte accu

De verkoper had ons verwittigd, de accu was versleten. Dus dit was één van de eerste zaken die we moesten vervangen.

De zetelverwarming is defect

De meeste functies in Big George werken compleet normaal. Echter de zetelverwarming van de bestuurderszetel is defect. We hebben de zetel helemaal uit elkaar gehaald maar het element zit vervat in het lederen zit.

Spoelen van de versnellingsbak en wisselen van de olie

Een auto met zoveel kilometers op de teller vraagt extra onderhoud. De olie van de versnellingsbak moest worden vervangen. De versnellingsbak is dan ook gespoeld, het was blijkbaar echt nodig.

We hebben een AUX aansluiting toegevoegd

De radiounit hadden we al hersteld, de CD speler werkt ook prima. Maar aangezien we tegenwoordig vooral streamen leek het nuttig om BlueTooth te voorzien. Dus we hebben een AUX aansluiting toegevoegd.

Herstellen van de Venturi camera

Vermits ik dagelijks in de elektronica zit leek het me leuk om dit toestelletje te herstellen. Deze draadloze camera was in 2004 revolutionair. Na het vervangen van het batterijpack en herstellen van enkele slechte contacten werkte de Venturicam weer.

Herstellen van de display unit

Toen we de auto gingen oppikken bij de verkoper werkte de display niet meer. Er kwam constant een errorcode op. Maar ook de GPS en radio werkten niet meer. Dus ik ben hier maar mee begonnen. Ondertussen werken beiden terug.